Eén op de drie arbeidscontracten illegaal

  • Home
  • Eén op de drie arbeidscontracten illegaal

arbeidscontractenIBIZA – Vandaag werden de cijfers bekend gemaakt nadat de overheid deze zomer arbeidscontracten heeft gecontroleerd op Ibiza. En de uitkomst blijkt zeer verontrustend want 1 op de 3 arbeidscontracten blijkt niet legaal te zijn opgesteld. Vooral de hotels op het eiland blijken niet netjes met hun personeel om te gaan.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Vandaag zijn de definitieve gegevens van de tweede editie van het Plan ter bestrijding van illegale arbeidsovereenkomsten bekend geworden. Het accent lag deze keer op de hotels, maar alle beroepsgroepen zijn gecontroleerd.
Naar wat blijkt is 36,5 procent van de 9.256 contracten die in juli en augustus door de Arbeidsinspectie Balearen gecontroleerd werden, niet in orde. In sommige gevallen spreekt de inspectie over ernstige fraude. Voor die gevallen heeft de inspectie 89 boetes opgelegd die een totaalbedrag van € 342.230.- vertegenwoordigen.

De minister van Arbeid, Industrie en Handel, Iago Negueruela, legde uit dat 5.500 werknemers op de Balearen verbeteringen verdienen zoals meer vrije tijd, of een vloeiende overgang naar een vast dienstverband. Er werden 2.674 part-time contracten gecontroleerd waarvan er 453 dusdanig slecht waren opgesteld dat de werkgevers een boete werd opgelegd.

Ibiza blijkt het eiland waar de meeste contracten niet in orde waren, gevolgd door Mallorca.

De inspectie, bestaande uit 32 inspecteurs, vond 1.304 mensen die geen geldige arbeidsovereenkomst konden tonen. Het vermoeden bestaat dat deze mensen zwart aan het werk waren.
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *