Ook sneeuw in Ibiza

  • Home
  • Ook sneeuw in Ibiza

Sneeuw verwacht dit weekend in Ibiza

De AEMET voorspelt sneeuw op zaterdag op de hoogte van 500 meter, op zondag op 400 meter en op maandag 100 meter

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Kou en sneeuw, dat is wat het AEMET verwacht voor dit weekend en volgende week maandag in Ibiza.

Zoals vastgesteld door de Staat Meteorologisch Agentschap, zal op zaterdag de 14e het sneeuw niveau dalen tot 500 meter, wat betekent dat er naar alle waarschijnlijkheid sneeuw zal vallen in de hoge gebieden zoals Sa Talaia (475 meter hoogte), en in Sant Josep.

De volgende dag, op zondag, daalt het verder, op zo’n 400 meter, waardoor de kans op sneeuw verhoogt. Desalniettemin zal de kou niet onvoltooid verleden tijd zijn. De verwachtte maximum temperatuur voor zaterdag en zondag zal rond de 4 a 5 graden zijn, en tussen de -1 en -2 graden in de nacht.

Op maandag wordt het nog een tikkeltje erger. De sneeuw daalt dan tot 100 meter, die indien de voorspellingen kloppen, dan daadwerkelijk de grond zal bereiken. De kou zal dan nog verder toenemen en een temperatuur van 3 graden bereiken met een gevoelstemperatuur van -2.

De laatste sneeuwval in Ibiza was in het begin van februari 2015, toen het in de ochtend van 2 februari een temperatuur was van -3,3 graden, de laagste temperatuur ooit bereikt op het eiland sinds 1965.

De meest recente sneeuwval was op 12 februari 2012. Een dunne deken van sneeuw bedekte veel gebieden van Ibiza, met name in de gemeenten van Sant Antoni, Sant Joan en Sant Josep. Dit zeldzame meteorologisch fenomeen wekte de nieuwsgierigheid van honderden mensen en velen van hen besloten om naar het hoogste punt van het eiland te gaan om van het uitzicht te genieten.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *