Ook landelijk toeristen record

  • Home
  • Ook landelijk toeristen record

uitgaven-toeristenIBIZA – Niet alleen op Ibiza sneuvelen de toeristen records, maar nu blijkt dat ook Spanje een record aantal toeristen heeft ontvangen deze zomer. Nog nooit kwamen er zoveel naar het schiereiland.

Gedurende de hele zomer – juni, juli en augustus – kwamen er 24,6 miljoen toeristen naar Spanje. Dat waren er nog nooit zoveel. In 2014 bleef de teller steken op 24 miljoen dus er was dit jaar een stijging van 3,2 procent. Alleen in augustus kwamen er 9,2 miljoen toeristen naar Spanje, zo blijkt uit de gegevens die zijn verstrekt door het Ministerie van Toerisme.

Ten opzichte van vorig jaar betekent dit in augustus een stijging van 1,6 procent. Gedurende de eerste 8 maanden van dit jaar was het totaal aantal toeristen dat naar Spanje kwam ruim 47,2 miljoen. Een stijging van 4 procent op jaarbasis. Qua nationaliteiten steeg het aantal Fransen, Aziaten en Britten het hardst. Van alle toeristen kwam 21,9 procent uit andere landen van de EU.

De populairste gebieden die door de toeristen werden bezocht zijn Catalonië, de Balearische Eilanden en Andalusië. De Balearen toonden een stijging van 3,1 procent, waarmee de regio alleen werd voor gegaan door Catalonië waar 12,11 miljoen toeristen naar toe gingen; goed voor een stijging van 3,8 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *