Ook HomeAway krijgt boete van 300.000 euro voor illegale huurwoningen

  • Home
  • Ook HomeAway krijgt boete van 300.000 euro voor illegale huurwoningen

De Vice President van de Balearen, Bel Busquets, heeft vandaag in de Spaanse media bevestigd dat op 28 maart 2018 de regering een sanctie van 300.000 euro aan HomeAway heeft uitgedeeld. HomeAway is een online platform voor het verhuren van toeristenwoningen. Echter werden er op de site teveel woningen aangeboden die niet voldoen aan de nieuwe toeristenwet.

Eerder vorige maand kregen andere bekende huurplatforms Airbnb en Tripadvisor ook al de hoge boete voor dezelfde rede. Nu krijgt HomeAway 15 dagen om te reageren op de sanctie. Busquets heeft ook verklaard dat in het geval van Airbnb, de juridische diensten van de regering de beschuldigingen van het platform aan het bestuderen zijn. Wat betreft Tripadvisor; voor hun staat de reageerperiode nog steeds open.

“Dankzij de nieuwe toeristenwet hebben we het wettelijke recht om deze hoge sancties uit te delen, aangezien het bekend is dat alle huurwoningen die niet voldoen aan de laatste eisen bestraft zullen worden,” voegt de Vice President toe.

Ook kunnen Tripadvisor, Airbnb en Homeaway zeker niet zeggen dat zij niet gewaarschuwd zijn voor de hoge boetes. Al sinds September 2017 heeft de regering in de media aangekondigd dat het verhuren van illegale toeristenwoningen massaal gestraft zou worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *