Ook Formentera gebukt onder slangeninvasie

  • Home
  • Ook Formentera gebukt onder slangeninvasie

slangenFORMENTERA – Het regionale ministerie van Milieu van Formentera organiseerde een bijeenkomst voor boeren, jagers en bewoners in het Casa de Poble de La Mola. Het doel van de bijeenkomst was om de aanwezigen te informeren over de slangen op het eiland.

Nu blijkt dat de invasie van slangen niet meer te stoppen is, werden de bewoners van het eiland geïnformeerd door Joan Mayol, het hoofd van de dierenbescherming van de overheid van de Balearen. Er is een uitzondering op de Europese regelgeving van kracht en de slangen mogen gedood worden als ze worden aangetroffen. Wie dit niet wil of durft kan altijd het alarmnummer 112 bellen, waarna de politie actie onderneemt.

Ook op Formentera zijn slangen geen dieren die er voorkomen van nature. Landbouwbedrijven die grote olijfbomen importeren hebben er voor gezorgd dat de slangen zich konden nestelen en voortplanten op het eiland.  Op Ibiza speelt de problematiek rondom de slangeninvasie al langer en nu blijkt ook Formentera niet onder de invasie uit te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *