Ontdek traditioneel Ibiza

  • Home
  • Ontdek traditioneel Ibiza

Ibiza. Inmiddels het populairste party bestemming ter wereld. Elke zomer weer komen miljoenen mensen af op het eiland om het hedonisme na te streven. Alle zorgen van het dagelijks leven lijken vergeten en drank en drugs is aan overvloed.

Maar toch hoor je zo vaak mensen zeggen dat Ibiza meer biedt dan alleen feesten. Dat er meer is dan Ushuaia, te dure cocktails, en een pil nemen in de club.

En dat klopt, alleen veel mensen weten dat niet te vinden. Maar het authentieke Ibiza leeft nog steeds.  Reis af naar dorpen zoals Sant Carles, Santa Gertrudis of Sant Mateu, en zie een andere, traditionele kant van het eiland.

Stap in de auto en reis via de secundaire wegen het eiland af. Kijk naar buiten en geniet van de schitterende natuur. Ga eten bij traditionele restaurants tussen de groene landschappen, en ontmoet de lokale eilandbewoners.

Het eiland dat deze zomer al honderd duizenden toeristen heeft verwelkomd, wordt telkens weer herontdekt. Meer toeristen durven het aan om een middagje Playa d’en Bossa te vervangen voor een hike tocht door de bergen van Sa Talaia, te gaan fietsen langs de wegen waar geen auto’s komen, of de kleinere marktjes te bezoeken.

Tuurlijk hoef je niet heel je vakantie ergens op een boerderij te gaan zitten en een boek te lezen. Maar een middag een keer landinwaarts gaan rijden is zeker de moeite waard.

Het schijnt dat er een verborgen magie is op Ibiza, die maar een paar kunnen ontdekken. Maar als je dat dan wel doet, wil je waarschijnlijk ook nooit meer weg.. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *