Ontdek Ibiza onder water

  • Home
  • Ontdek Ibiza onder water

 

Duiken in Ibiza – Wil je op ontdekkingstocht in de onderwaterwereld van Ibiza? Dan zal je zeker een aantal schatten kunnen bewonderen. Het grote aanbod van onderwatergrotten, scheepswrakken en helderblauwe lokale wateren maken Ibiza één van de mooiste duiktrekpleisters van de Middellandse zee.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Scubaduiken

Tegenwoordig is scubaduiken voor vele mensen tijdverdrijf op vakantie. Scubaduiken doe je met een luchtfles en rukzak vol lef. De onderwater wereld van Ibiza heeft heel wat te bieden, zoals de kleurrijke vissen, planten en riffen. De zee temperaturen schommelen het hele jaar door tussen de 14 en 28 graden. Hierdoor kan er zelfs gedoken worden in de winter! Scubaduiken kan net als volwassenen worden gedaan door kinderen, dankzij de professionele begeleiding van duikscholen.

Grotduiken

Oftewel ‘cave diving’ is zeer populair op Ibiza. Grotduiken geeft je de mogelijkheid om onderwatergrotten van het eiland te bewonderen. Voor zowel beginnende als ervaren duikers is dit een unieke ervaring. Grotduiken doe je aan de hand van de nodige veiligheidsmaterialen zoals zaklampen en touwen om de weg terug te vinden. 

Wrakdruiken

Wil je liever onderwaterschatten ontdekken op Ibiza? In juli 2007 zonk het vrachtschip ‘Don Pedro’ vlakbij de haven van Ibiza en het strand ‘Playa d’en Bossa’. Sinds 20 Juni 2008 is dit scheepswrak publiekelijk te bezichtigen. Met een diepte van 43 meter en lengte van 140 meter is ‘Don Pedro’ het grootste scheepswrak in het Mediterraans duikgebied. Dit scheepswrak heeft door de jaren heen de reputatie gekregen als één van de beste duikplekken in de wereld.

[/s2If]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *