Onderzoek naar behoud Tagomago

  • Home
  • Onderzoek naar behoud Tagomago
tagomago-2
foto: Toni Escobar

IBIZA – De Balearen Minister van Milieu, Vicenç Vidal, zei gisteren dat zijn afdeling zal beoordelen welke vorm het meest geschikt is om het eiland Tagomago te beschermen.

De uitspraak komt nadat de stad Santa Eularia eind januari een plan voorstelde voor het behoud van het eiland. Het advies van de gemeente is om er een speciaal beschermd gebied van te maken, in Spanje ook wel bekend als ZEC. Dit geeft allerlei instanties hoge bevoegdheden als er sprake is van overtredingen of verstoringen van het milieu of de rust.

De lokale overheid is blij met de uitspraak van Vidal, want nu de autonome overheid van de Balearen zich er mee bemoeit, komt er eindelijk wat schot in de zaak en alleen met een goed plan is het mogelijk om het eiland Tagomago in stand te houden.

Het eiland is al een officieel natuurgebied, maar de eigenaar beheert het niet volgens dat predicaat. Er worden regelmatig evenementen met versterkte muziek georganiseerd en er is geen enkel toezicht op de flora en fauna op het kleine eilandje. Dat gaat dus in de nabije toekomst veranderen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *