Ondernemers Cala de Bou zijn diefstallen spuugzat

  • Home
  • Ondernemers Cala de Bou zijn diefstallen spuugzat

cala-bou-winkelOp Cala de Bou zijn winkeleigenaren het spuugzat dat diefstallen en overvallen aan de orde van de dag zijn. Helemaal omdat de politie er kennelijk weinig of niets aan doet.

De ondernemers kunnen bij kleine diefstallen de politie niet bellen want diefstal van goederen met een waarde van 400 euro of minder worden niet tot een misdaad gerekend, maar bestempeld als een “vergissing”. De criminelen weten dit en stelen er naar hartlust op los in de kleine winkels. Particuliere beveiliging kost erg veel geld en daarom doen de ondernemers toch een beroep op de gemeente en politie. Deze is al vaker fysiek aanwezig om het aantal tasjesroven te beperken, maar volgens de ondernemers en bewoners van de buitenwijk van San Antonio worden ze zelden gezien. Eén bewoner zegt: “als mijn auto 5 minuten verkeerd staat, dan weet de politie wel de weg te vinden naar Cala de Bou”.

Behalve dat de toenemende criminaliteit in de wijk voor onrust bij de bewoners zorgt, is het natuurlijk ook niet best voor het imago van Ibiza voor het toerisme. De wijk wordt door veel Engelsen die vast op het eiland wonen als thuisbasis gezien en het toerisme wat er komt is van dezelfde nationaliteit. Toch zijn de criminelen zelden van Engelse afkomst. Ook hier zijn het weer Noord-Afrikanen en Roemenen die zich schuldig maken aan de misdaad ter plekke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *