15.4 C
Ibiza Town

Oceanbeat boatparty kickoff

Moet lezen

oceanbeat-coverFIGUERETAS – Het is zover, de eerste openingsfeesten zijn een feit, Playa d’en Bossa stroomt vol met schaars geklede dames en brede heren, de weg van Santa Eularia naar Ibiza stad wordt druk en na toch al een warme winter laten de warme dagen zich nu echt zien. Het zomer seizoen Ibiza 2014 is begonnen! Met de opening van het seizoen gaan ook de eerste Boat parties van start en IbizaVandaag ging aan boord voor het openingsfeest van Oceanbeat IBIZA 2014. Volgens eigen zeggen de grootste en natuurlijk beste party boot van Ibiza.

We worden om half 12 verwacht bij de Albatros bar op het uiterste puntje van Playa d’en Bossa, bijna tegen Figueretas aan (hiervandaan vertrekt ook een ferry naar Formentera) voor een trip die zal duren van 12:00 tot 17:00 uur. Het weer werkt op dat moment even niet mee want het is bewolkt en de wind maakt het een beetje koud. Toch mag dat de pret niet drukken want de sfeer zit er op kade al goed in en de ietwat koude wind zorgt ervoor dat de mannen worden getrakteerd op ronde knopjes door de strakke shirtjes van dames. Dankjewel Ibiza! Om stipt 12:00 uur komt daar de boot aanvaren waar wij 6 uur lang op zullen feesten en de ongeveer 250 mensen die zich hebben verzameld stromen zonder probleem de boot op en worden getrakteerd op een glas Cava  door mooie dames terwijl zij door een erehaag van de aanwezige crew lopen. Dit kan nog wel is een leuk feestje worden.

Al op de kade komen wij in gesprek met een paar mensen en wij laten ons vertellen dat de entree EUR 70 is en dat dit inclusief drank is (bier, sangria, fris, water, etc.) en een sandwich in de middag. Niet heel goedkoop denk ik op het eerste ogenblik maar aan de andere kant is een dag vol gas zuipen op een andere plek ook niet veel goedkoper en heb je nu wel de ervaring van een party boat met 10 (!) IMS dj’s en een club mensen die er heel erg veel zin in heeft!

Terwijl ik door loop naar het dek staat de muziek al aan en voordat ik het door heb is de boot al vertrokken van de kade en maakt koers richting Formentera. Net als ik mijn plek op de dansvloer vind klimt de Host van de dag op het podium en wenst ons allemaal welkom en deelt alsmede een aantal huisregels mee. Gelieve geen sigaretten, plastic bekers of ander afval over boord te gooien want de zee is het huis van Ocean Beat en Ocean Beat heeft respect voor haar huis. Ik vind het netjes dat dit specifiek wordt benoemd en kan dit zeer waarderen. De Host gaat verder met zijn verhaal en weet in zijn enthousiasme het publiek goed mee te krijgen. Dan is het moment daar en gaat het aftellen beginnen voor de officiële opening van het feest. Drie, twee, een, de muziek knalt aan, de Cava spuit in het rond en danseressen komen hun podia op. Als het feest al niet begonnen was dan is het nu echt aan.

Het winderige weer zorgt ervoor dat de zee niet geheel vlak is. Hoewel het geschommel voor mij een leuk accent geeft is niet iedereen daar gaat tegen bestemd. Al na twintig minuten zie ik de eerste jongen stilletjes weg kruipen naar een stoeltje aan de kant. Genoeg drank en zon (zonder insmeren natuurlijk) in combinatie met de golven zijn hem iets te veel. Ik heb medelijden met hem want ik weet dat de tocht nog 4.5 uur duurt en er geen mogelijkheid is om tussentijds af te stappen.

Rond ongeveer 14:00 uur breekt dan toch de zon door en maken de wolken plaatst voor een prachtig heldere lucht. De Host maakt van de gelegenheid gebruik om het toch al uitbundige publiek erop te attenderen dat Ibiza haar bezoekers altijd trakteert op zon en om dat te vieren komen dames aanlopen met slagroom spuiten en gaan er water geweren in de rondte gevuld met bier.

Tijdens momenten van bewustwording zie ik niet alleen jongens gretig op jacht naar op en neer springende borsten maar ook de prachtige kust van Es Cavallet, een stukje Salinas en zelfs es Vedra (!) evenals de kust van Formentera. Ibiza ziet er vanaf de kust weer heel anders uit en het blijft altijd indrukwekkend!

Na ongeveer 3 uur varen gaat de boot voor anker en word er een grote duikplank uitgeschoven. De paar jongens en dames die nog een t-shirt aanhadden trekken die nu ook uit en een half uur lang heeft iedereen de gelegenheid om te zwemmen en waarschijnlijk ook plassen. Het onbeperkt bier drinken heeft er bij mij voor gezorgd dat ik al eerder naar de WC moest maar helaas hebben zowel de mannen als de vrouwen ieder één wc. Onder het mom van sharing is caring heb ik er een hoop ‚broeders’ bijgekregen want één wc kan best heel goed worden gedeeld met drie jongens. Het schept toch een band.

Tijdens de zwempauze waren er ook broodjes verkrijgbaar. Er is keuze uit zo een drie-hoek sandwich, een stokbroodje of een salade (in de varianten tonijn, ham en kaas). Natuurlijk niet culinair maar ook zeker niet slecht en precies wat je verwacht bij dit feest. Het gaat er in ieder geval goed in! We bestellen nog wat te drinken, ik een biertje en mijn partner een water. Helaas verteld de dame achter de bar dat het water haar op is en dat we zelf even naar beneden moeten gaan als wij water willen. Jammer, want is het een kleine moeite voor haar om hun eigen bar weer aan te vullen met water en aangezien de zon op dat moment flink brand is water – zeker midden op het dek – een vereiste. Nadat de zon tevoorschijn kwam werd ook de zee rustiger en inmiddels kan de jongen in de hoek, zij het een beetje bleekjes, ook weer lachen. Zijn misselijkheid als gevolg van de golven is bijgestaan door jongens die iets teveel hebben gedronken in de open zon. Toch mag dat de pret zeker niet drukken en is het eerder uitzondering dan regel.

Het einde zit er aan te komen en langzaam maakt de boot weer koers naar de kade bij Bar Albatros op Playa d’en Bossa. Bij een boot feest verwachtte ik een ordinair feest en dat bleek uiteindelijk ook bij dit feest te kloppen. Desalniettemin was het wel een heel leuk feest en weet ik zeker dat een hoop mensen hier een geweldige ervaring zullen hebben. De muziek was goed en de DJ’s, evenals de crew en danseressen zorgde er goed voor dat de sfeer er flink in zat en er ook in bleef. Omdat het geluid op een boot alle kanten uit kan is de kwaliteit natuurlijk niet te vergelijken met dat van een statische omgeving maar gezegd mag worden dat de sfeer en goede keuze van DJ’s dat dik compenseert.

Ben jij een man en opzoek naar vrouwen, onbeperkt bier, lekkere muziek en een stukje varen dan is dit jouw plek! Ben jij een vrouw opzoek naar strakke jongens, onbeperkt sangria, lekkere muziek en bruin worden in de zon? Dan is ook dit de plek voor jou!

[wppa type=”album” album=”7″][/wppa]

Tekst: David van Ineveld – Foto’s: Corine Kerkvliet

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel