Nieuwe weg naar Eularia

  • Home
  • Nieuwe weg naar Eularia

weg-eulariaSANTA EULARIA – De werkzaamheden aan de weg naar Santa Eularia, waarmee een bedrag van 26 miljoen euro is gemoeid, hebben groen licht gekregen van de overheid. In het najaar van 2015 zullen we werkzaamheden beginnen.

Voordat de goedkeuring aan het project gegeven kon worden heeft de overheid wel een aantal noodprocedures moeten starten en er is nog een voorbehoud van de goedkeuring en aanbesteding van het project. De verbreding en aanpassing van de weg heeft de hoogste prioriteit op Ibiza want inmiddels bewegen er dagelijks 30.000 voertuigen over de weg en dat levert op diverse knelpunten regelmatig files op. Bovendien is het stuk weg bijzonder onveilig en de plek waar halverwege de benzinepomp zit is een zogenaamde zwarte spot op het eiland. Op die plek doen zich bijzonder veel ongevallen voor.

In de plan van aanpak zit de verbreding van de gehele weg tussen Ibiza en Santa Eularia, maar ook het straatmeubilair en de verlichting zal worden verbeterd. In voorbereiding op het project is er net voor de rotonde van Jesus al een aparte afslag gerealiseerd die zal aansluiten op de nieuwe weg. Met deze maatregel zal ook het alsmaar drukker wordende verkeer wat komt uit het dorp Jesus meet ontlast worden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *