15 C
Ibiza Town

Nieuwe videobeelden Rhoden

Moet lezen

Ses Salinas

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Verandering van weer

luke-rhoden-zwart-witSAN ANTONIO – Luke Rhoden, de voormalige rugby speler die op 2 september om het leven kwam, sprong van de eerste verdieping van het Ibiza Rocks Hotel en was helemaal buiten zinnen. Eerder verscheen er al een video op internet en nu is er nieuw materiaal.

Getuigen van het gebeuren verklaarden aan de Btise krant The Mirror dat zij gezien hadden dat de Brit meermalen op zijn hoofd geslagen werd door de politie van San Antonio. De BBC heeft nu nieuw videomateriaal in handen. Op de video van 13 seconden zien we een beveiliger van het Ibiza Rocks Hotel en twee politieagenten die Rhoden tot bedaren proberen te brengen. De beelden zijn vergelijkbaar met het eerdere filmpje wat via de Daily Mail naar buiten kwam. Je ziet Rhoden buiten zinnen opstaan van een bankje en hij loopt mank. Dit is het bewuste filmpje.

De BBC laat vrienden van de jongen aan het woord, die stuk voor stuk niet geloven in de lezing van de politie. Zij zijn er van overtuigd dat de politie Luke mishandelde en dat hij aan de gevolgen daarvan is overleden. Er is een Facebook groep geopend door hen met de titel “Justice for Luke Rhoden”. Binnen enkele dagen had de pagina al meer dan 21.000 likes.

En hoewel een aantal mensen voet bij stuk houden dat het hier gaat om een mishandeling door de lokale politie, uit geen enkel beeld tot nog toe blijkt dat er door de agenten onrechtmatig gehandeld is. De familie en vrienden zijn dan ook naarstig op zoek naar mensen die hier mogelijk wel beelden van gemaakt hebben in die bewuste nacht.

Een andere initiatief is een fundraise waarmee geld is opgehaald voor de repatriëring van het lichaam van Luke Rhoden naar Groot Brittannië . De vader van de jongen, Norman Rhoden, reisde vandaag naar Ibiza.

De BBC besteedde ook aandacht aan het verhaal en toont nog enkele seconden beeld in een korte reportage.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!