Nieuwe elektriciteitsrekening

  • Home
  • Nieuwe elektriciteitsrekening

slimme-meterIBIZA – In oktober gaat de nieuwe elektriciteit facturering van start voor alle klanten die zijn voorzien van een slimme meter.

Met dit nieuwe systeem zullen gebruikers betalen voor elektriciteit tegen de op dat moment geldende consumeren prijs, een prijs die elke keer, afhankelijk van diverse factoren, verandert. Dit betekent bijvoorbeeld dat een ??wasmachine op een zaterdag om 04:00 goedkoper draait dan op een dinsdag om 01:00.

Momenteel zijn er 15.000.000 consumenten in Spanje die een basis prijs voor energie hebben (VBAC), een standaard prijs die is gereguleerd door de regering. Voor de tijd facturering is het echter nodig dat je aansluiting is voorzien van een slimme meter.

Volgens de Nationale Commissie voor Mededinging en Markten (CNMC) was aan het einde van 2014 precies 43% van de binnenlandse klanten gecontracteerd op een vermogen van minder dan 15 kilowatt (kW) met een slimme meter, maar slechts 36% van deze gebruikers worden in de gelegenheid gesteld om ook met de nieuwe facturering te werken.

Om hun verbruik te beheren, kunnen gebruikers de prijzen van elektriciteit te controleren op elk uur van de dag op www.ree.es.

De prijzen variëren afhankelijk van vele factoren zoals de totale vraag of het aanbod van goedkopere energie zoals die van windmolens. Meestal is elektriciteit goedkoper als er weinig verbruik is en  tijdens vakanties.

Wie actief aan de gang gaat en de goedkoopste tarieven pakt, kan tussen de 5 en 10 procent besparen op zijn rekening. Iedere particuliere aansluiting van minder dan 10 Kw met een slimme meter kan in principe meedoen vanaf 1 oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *