Nieuwe columnist bij Ibizavandaag

  • Home
  • Nieuwe columnist bij Ibizavandaag

jeroen-essersGoedemorgen Ibiza liefhebbers. We hebben leuk nieuws te melden. Nadat we een paar weken geleden met pijn in ons hart afscheid namen van onze columniste Ibizagirl, kunnen we met groot plezier een nieuwe columnist aan jullie voorstellen. Iemand met een literaire achtergrond, een boekenschrijver.

Zeer binnenkort verschijnt op Ibizavandaag de eerste column van Jeroen Essers. We kwamen de enthousiaste Jeroen tegen op Facebook. Hij komt in februari 2013 op Ibiza wonen en dat trok onze interesse en we zijn, net als jullie waarschijnlijk, nieuwsgierig naar zijn beweegredenen om naar Ibiza te verhuizen, wat voor beren er allemaal op de weg stonden toen hij aan het plannen was en hoe hij zijn plan tot uitvoer brengt. Jeroen gaat het met ons en jullie delen de komende tijd. Dit is zijn biografie:

Jeroen Essers is geboren op 27 juli 1974 in Ede en met zijn broers en zusje opgegroeid in Hoogeveen. Na zijn middelbare school is hij verpleegkunde gaan studeren in Groningen en heeft hij een paar jaar dit beroep uitgeoefend. Als manager ging hij door het leven daarna, maar hij kon zijn echte draai niet vinden. Zijn passie, schrijven, had hij nooit gereflecteerd op een baan. Toch schreef hij destijds voor de schoolkrant en maakte hij gedichten die hij zelf voordroeg tijdens de kerstviering. Zijn eerste echte verhaal schreef Jeroen al op zijn veertiende jaar. Zijn negen jaar jongere zusje kende alle kinderboeken die in huis waren uit haar hoofd, reden voor hem om verhalen voor haar te schrijven over een magisch bos, die hij vervolgens aan haar voorlas.

Terwijl hij carrière maakte, bleef hij schrijven. Voornamelijk trieste, zielige liedjes en gedichten als hij liefdesverdriet had.  In 2010 verloor hij zijn baan en dat zag hij als een kans om zijn leven totaal om te gooien. Nog niet wetend wat de effecten daarvan zouden zijn. Hij heeft toen in een gekke bui de krant opgezegd, de televisie uitgedaan en zichzelf afgesloten van het internet. Waarna het vervolgens stil werd in huis. Na een paar onrustige dagen, voelde hij dat het tijd werd om zijn levensverhaal op papier te zetten. Terwijl hij aan het schrijven was, ontstond er een heel ander verhaal in zijn hoofd. Dit kwam zo spontaan en was zo krachtig, dat hij niet anders kon dan dit verhaal op te schrijven. Pas na 10 pagina’s volgeschreven te hebben stopte hij met schrijven. Het was inmiddels midden in de nacht, maar Jeroen was klaarwakker. Als in een visioen, zag hij ineens hoe het verhaal zich zou gaan ontwikkelen. Hij zag alle hoofdpersonen, de titel,  hoeveel delen er gaan komen en hoe de serie eindigt. En één ding wist hij toen zeker, dit is wat ik wil doen! Dit is wat mij gelukkig maakt!

In mei 2012 is het eerste deel: “De Ontdekking van de Nieuwe Wereld” van de serie Het Watermantijdperk gedrukt.

Jeroen is inmiddels druk met zijn eerste column die we dan ook zeer binnenkort op Ibizavandaag zullen publiceren. Wij heten hem van harte welkom, zowel bij Ibizavandaag.nl als op het eiland zelf uiteraard.

Posted in Al het nieuws Muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *