Nieuwe boetebedragen bekend gemaakt

  • Home
  • Nieuwe boetebedragen bekend gemaakt

multaEr zijn nieuwe boetebedragen bekend gemaakt en die liegen er bepaald niet om. Nog meer reden om je te gedragen in het verkeer in Spanje.

De senaat heeft een aantal wijzigingen goedgekeurd voor wat betreft de hoogte van de boetes.

Radarapparatuur
Indien in een voertuig radarapparatuur wordt aangetroffen dan kan dit beboet worden met een bedrag van maximaal 6.000 euro en het kost je bovendien 6 punten op je rijbewijs.

Geen verzekering
Als bij controle een voertuig niet verzekerd blijkt te zijn dan kan dit beboet worden met een boete van 1.500 euro en de auto zal een maand uit het verkeer genomen worden. Dit geldt voor voertuigen van maximaal 3500 kilogram. Is een geparkeerde auto niet verzekerd dan kan er een sanctie volgen van 800 euro.

Alcohol
Als een bestuurder meer dan de dubbele hoeveelheid blaast, weigert te blazen of eerder de fout is ingegaan bij een alcoholcontrole dan kan hij of zij rekenen op 1.000 euro boete. Iedereen die betrapt wordt met alcohol achter het stuur loopt bovendien risico op de aftrek van vier punten.

Snelheid
Bij een “serieuze” snelheidsovertreding kan je rekenen op 600 euro boeten en de aftrek van zes punten. Kleinere snelheidsovertredingen kunnen toch nog bestraft worden met zes punten en 500 euro boete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *