New U Salon: de extensions-held op het eiland

  • Home
  • New U Salon: de extensions-held op het eiland

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik heel de zomer lang vanaf het eiland mocht verslaggeven voor Ibiza Vandaag, was ik door het dolle heen. Ik kon niet wachten om weer te schrijven over de prachtige plekjes op Ibiza, lokale eilandbewoners te interviewen en de oneindige hippiemarkten af te struinen. Om nog maar niet te beginnen over de gave feesten en restaurants waar ik, onder het mom van ‘ik moet vanavond mee, dit is voor werk’, over zou gaan schrijven. Tuurlijk was ik gelijk om, er was niks dat me tenslotte tegenhield. Naja, één ding dan. Er was één probleem waar ik, samen met heel veel andere meiden die naar Ibiza gaan,  voor vertrek ’s nachts wakker over heb gelegen: mijn haar extensions. Het vinden van een goede extensionskapper is namelijk net zo moeilijk als het vinden van een man die niet vreemd gaat in 2018. Haast onmogelijk.

 

Eenmaal op het eiland hoorde ik via via over de New U Salon in San Antonio, dat drie jaar geleden is opgericht door de Britse Becky Weafer (34). De New U Salon is één van de weinige kapperszaken op het eiland dat ook echt gefocust is op het haarextensions. Behalve voor haar, kan je bij de New U Salon ook terecht voor andere schoonheidsbehandelingen. Zo is hier ook altijd een nagelstyliste aanwezig en kan je je hier laten waxen.  De naam van de salon zegt het al, je kan hier letterlijk als een nieuw persoon naar buiten lopen. 

(instagram: @newusalonibiza)

Bij de New U Salon kan je terecht voor het plaatsen, verwijderen en het omhoog zetten van extensions. Eigenaresse Becky heeft zelfs haar eigen extensions merk, New U, dus ik moest en zou bij Becky mijn haarextensions laten föhnen. Waar anders op het eiland ging ik iemand vinden met zoveel expertise, die mij en mijn haar gewoon begreep. Tenslotte wist ik dat het een enorme uitdaging ging worden, om mijn soort afgrijselijke dreadlocks kapsel weer normaal te krijgen, en wilde dan ook echt terecht bij een team van professionele experts om mijn extensions te laten behandelen. Ik was die dag namelijk gaan zwemmen in de zee, en tenzij je de Captain Jack Sparrow look ambieert, is dit echt alles behalve een aanrader.

 

Maar toen ik in de stoel ging zitten en de aardige Britse kapster Ela (23) – dezelfde als die van Patty Brard- mij gerust stelde dat het goed zou komen, wist ik al snel dat ik in de juiste handen was. Nog voordat mijn haar werd gewassen, kreeg ik een speciale behandeling om die ellendige dreadlocks uit de klit te krijgen. Op mijn droge uitgekamde haar werd een soort conditioner aangebracht: De Redken Chemistry shot. De New U Salon werkt alleen met producten van Redken en L’Oreal, net als de meeste extensionkappers in Nederland, en onderscheidt zich daarmee van andere Spaanse salons op het eiland. Ook komt het gehele team uit Engeland, één van de voorlopende landen op het gebied van haarextensions. Maar behalve professioneel, zijn de meiden van de salon ook super vriendelijk en zal je door hun Britse gezelligheid je al snel op je gemak voelen. 

 

Nadat mijn haren waren gewassen, kon de blowdry beginnen. Mijn haren werden eerst met de föhnborstels gepolijst, en daarna met de krultang in model naar keus gebracht. Hoewel extensions altijd meer tijd vergen dan normaal extensionsloos-haar, vond ik het helemaal niet erg op mijn middag door te brengen bij de New U Salon. Onder het genot van een lekkere cocktail vers gemaakt in de View Bar,  de Salon haar eigen bar, keek ik uit op een waanzinnig uitzicht op zee. De New U Salon heeft een prachtige locatie op de sunset strip van San Antonio, wat in combinatie met hun eigen cocktailbar het ultieme vakantie gevoel uit ademt.  Hello Ibiza vibes. Voor de liefhebbers is er zelfs een tapasmenu beschikbaar, yum. Genietend van de overheerlijke cocktails kletste ik met de aardige Ela over het goede leven op Ibiza, en ik vond het bijna jammer toen mijn haren eindelijk klaar waren.

 

Ik krijg vaak de vraag of ik niet gek word om zoveel geld uit te geven aan mijn haar. Of ik die extensions stress nou nooit een keertje zat ben.  Nou nee. Toen ik de reflectie van het eindresultaat van mijn haar in de spiegel zag, wist ik weer onmiddellijk waarom ik zoveel tijd en geld investeerde in extensions. Wauw. Niet normaal hoe de styliste mijn zeewaterige, dreadlocks-achtige haar had omgetoverd in een bos prachtige, gekrulde, lange lokken. Klaar om de show op Ibiza te stelen. En klaar, om eindelijk weer eens goed te gaan slapen en niet langer te piekeren over het niet vinden van een extensionskapper op het eiland. Want geloof me, die heb ik gevonden.

     

(instagram: @newusalonibiza, @hairbyela – www.newusalonibiza.com)

 

Contactgegevens:

Adres: NEW U SALON IBIZA
CALLE GENERAL BALANZA N. 21 SOTANO 2A BAJO
07820 – SAN ANTONY DE PORTY MANY
IBZA

www.newusalonibiza.com – instagram: @newusalonibiza

Email: info@newusalonibizaofficial.com 
Phone: +34 971 344 357

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *