16.2 C
Ibiza Town

Net geen 40

Moet lezen

record-warmte-27-08-2014IBIZA – We hebben gisteren geen mussen dood van het dak zien vallen, maar de temperatuur was er wel naar. Ons weerstation noteerde gisteren de warmste dag van het jaar tot nog toe.

Eerst liep de temperatuur gisteren heel de dag op tot het 15:10 was en we dachten dat dit het warmste moment van de dag was. Om die tijd noteerde ons weerstation een temperatuur van 38 graden precies. Daarna zakte de temperatuur iets om vervolgens een tweede piek te bereiken. Om 17:52 werd het jaarrecord tot nog toe geregistreerd met een temperatuur van 39,8 graden celcius. De luchtvochtigheid was met 39 procent laag, waardoor de gevoelstemperatuur door onze computer berekend werd op 42,7 graden.

Voor zover bekend zijn er geen bijzondere problemen geweest op het eiland die door deze hoge temperaturen zijn veroorzaakt. Ibiza gaat vandaag alweer de derde dag in van een hittegolf. De gemiddelde temperatuur zal vandaag 33 graden bedragen op het eiland en op sommige plekken stijgt het kwik weer eenvoudig boven de 35 graden.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel