Nederlandse zenders? Betalen pannenkoek!

  • Home
  • Nederlandse zenders? Betalen pannenkoek!

nederlandse-zenders-betalenHILVERSUM – NPO, het staatsbedrijf wat er voor zorgt dat Nederlanders (en dus ook die op Ibiza wonen) op de hoogte blijven van wat er speelt in hun land. Maar de ruif wordt leeg gevreten door mensen zoals Paul de Leeuw en Mathijs van Nieuwkerk en dan gaat het snel met je budget.

En iedereen die op Ibiza woont is afhankelijk van wat monopolist Canaldigitaal aanbiedt helaas. De publieke omroep stopt met de gratis doorgifte van de zenders Nederland 1, 2 en 3 via de satelliet per 1 augustus. Vanaf deze datum zijn de zenders uitsluitend nog te bekijken als je een betaald abonnement hebt.

Bij Canaldigitaal zijn Nederland 1, 2 en 3 HD overigens vanaf 1 augustus 2014 uitsluitend te zien vanaf het BasisHD-pakket. Daarnaast maakt de HD-versie van de Publieke Omroep deel uit van het HDTV-pakket. Klanten die een abonnement hebben op het Recreatie-pakket (lees: camping pakket), ontvangen Nederland 1,2 en 3 tot het einde van het recreatieseizoen; tot en met 21 september. (Waarna de zenders vanaf 21 maart, bij de start van het recreatieseizoen, weer te zien zullen zijn.)

De satelliet boer weet tevens te melden dat na 1 augustus 2014 de radiozenders Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en 6 alleen nog te beluisteren zijn via de ASTRA-satelliet op 23,5 graden Oost. Als ook jongerenradiozender FunX.

Je hebt tenminste een dubbele kop (DUO- of Triple-LNB) aan je schotel nodig om ook na 1 augustus naar deze radiozenders te blijven luisteren. Tot 1 augustus kan je zowel via de ASTRA-satelliet op 19,2 graden Oost, als via de ASTRA-satelliet op 23,5 graden Oost de publieke radiozenders beluisteren.
Nautical Channel niet langer via de ASTRA-satelliet te ontvanger.
Nautical Channel heeft besloten om te gaat uitzenden via de Eutelsat en stopt met uitzenden via ASTRA 19,2. Dat betekent dat met ingang van 30 juli 2014 Nautical Channel geen deel meer uitmaakt van het CanalDigitaal zenderaanbod.

Op Ibiza kan je voor al je installatievragen en abonnementen terecht bij Ibizatellite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *