Nederlander op Ibiza gearresteerd vanwege betrokkenheid bij Bulgaarse drugsbende

  • Home
  • Nederlander op Ibiza gearresteerd vanwege betrokkenheid bij Bulgaarse drugsbende

IBIZA – Tijdens het oprollen van een hard drugs laboratorium in Irún (Guipúzcoa) in het Baskenland, is er ook een Nederlander gearresteerd die op Ibiza woont. Hij verstuurde vanaf het eiland drugs voor een internationale bende. Samen met de Nederlander werden ook Bulgaarse bendeleiders aangehouden.

Het onderzoek naar deze drugsbende begon al in november vorig jaar waarbij er naast Spanje ook onderzoek werd gedaan in Bulgarije. Dankzij de politie van Bulgarije kwam de zaak aan het rollen.

Via Bulgarije kwamen in de haven van de stad Varna containers afkomstig uit Azië en Zuid Amerika binnen. In bestanddelen van deze containers zaten verdovende middelen en cocaïne zaten. Deze werden door de Nederlander op Ibiza onder andere doorgestuurd naar Nederland en Spanje.

Met de ingrediënten wist men ecstasy pillen en synthetische drugs te fabriceren in Spaanse en Nederlandse laboratoria. De drugs die daar gemaakt werden hadden diverse landen binnen de EU als bestemming.

De partner van de aangehouden Nederlander is eigenaresse van een makelaarskantoor op Ibiza waarmee de organisatie onroerend goed kon huren en kopen van waaruit men kon handelen. In de media is het nog onbekend of deze persoon ook is aangehouden.

Tijdens het onderzoek kwam de politie erachter op welk exacte tijdstip er weer een zending werd verstuurd. Men kon 4.297 kilogram piperonylmethylketon – een directe precursor voor de vervaardiging van MDMA – en 7,725 kilogram alfa-fenyl-acetylacetamide – een ingrediënt voor de productie van amfetamine in beslag nemen.

De aanhoudingen in Bulgarije vonden al op 8 juni plaats terwijl de verantwoordelijken van het laboratorium in Baskenland en de Nederlander op Ibiza op 13 juni door de politie konden worden aangehouden. Echter is het nieuws van deze internationale samenwerking pas vorige week bekend gemaakt, zo meldt de Europe Press.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *