Nasa ontdekt 3 levensvatbare planeten

  • Home
  • Nasa ontdekt 3 levensvatbare planeten

kepler-telescoopMet de super krachtige ruimtetelescoop Kepler zijn door de NASA drie planeten ontdekt waar leven mogelijk lijkt. De hemellichamen draaien met vijf andere planeten rond een ster op 1.200 lichtjaar afstand van de aarde. Dat heeft het onderzoeksteam onder leiding van de NASA bekendgemaakt in het vakblad Science.

Water aanwezig
De planeten, Kepler 62e en 62f genoemd, zijn ongeveer 1,5 keer zo groot als de aarde en de kans bestaat dat er water aanwezig is. De hemellichamen doen er 122 en 267 dagen over om rond hun ster te draaien.

Leven mogelijk
Tot nu toe hebben astronomen 850 planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Daarvan zijn er maar vier die op een afstand van hun ster draaien die er leven (zoals wij dat kennen) op mogelijk maakt. ‘De Kepler telescoop is de rockster van de wetenschap,’ zei John Grunsfeld, NASA-directeur in het hoofdkwartier van de ruimtevaartorganisatie in Washington.
Sinds de Kepler telescoop vier jaar geleden de ruimte in gestuurd is, deed de NASA tal van spectaculaire ontdekkingen. De teller van het aantal nieuw geregistreerde planeten staat nu op 2.740.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *