Naar Ibiza in de winter [update]

  • Home
  • Naar Ibiza in de winter [update]

wintervluchtenIBIZA – De hele maand oktober is het boeken van een rechtstreekse vlucht naar Ibiza geen enkel probleem want de meeste luchtvaartmaatschappijen onderhouden nog een rechtstreekse lijn met het eiland. In de wintermaanden is dat echter anders.

Update: Transavia schrapt vluchten

Vanaf november valt een beetje het doek. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia komt de winterreizigers een beetje tegemoet en zet een aantal vluchten in die rechtstreeks gaan. Je kunt hier klikken om de vluchten te bekijken, die alleen vanaf Eindhoven vliegen.

Bij de Spaanse vlieger Vueling is het helaas beperkt tot en met oktober. Vanaf november zul je over moeten stappen op de luchthaven El Prat van Barcelona om op Ibiza te kunnen komen. Dit gaat vaak gepaard met lange overstaptijden en om dat te voorkomen kan je met Vueling vliegen naar Barcelona en dan vervolgens met Ryanair naar Ibiza vliegen. De overstaptijd is dan vaak stukken korter. Je moet wel van de nieuwe naar de oude terminal reizen in Barcelona in dit geval, dus dien je rekening te houden met tenminste een half uurtje reistijd tussen de twee terminals als je alleen handbagage hebt. Je kunt hier klikken om bij Vueling een vlucht te zoeken.
AirEurope is een luchtvaartmaatschappij die ook goedkope tussenvluchten aanbiedt vanuit Madrid, Mallorca en Barcelona. Je zou deze kunnen gebruiken om geld- of overstaptijd te besparen wellicht. Hun schema staat hier.

Alternatieve routes zijn nog via Madrid of via Palma de Mallorca. Vueling onderhoudt veel vluchten naar Ibiza vanaf deze steden, net zoals Ryanair.

Air Berlin is een Duitse luchtvaartmaatschappij die ook in de wintermaanden regelmatig vliegt naar Ibiza vanaf Düsseldorf. De vluchten zijn flink aan de prijs van deze Duitse maatschappij, maar wellicht toch een mogelijkheid voor mensen die dicht bij de Duitse grens wonen en rechtstreeks willen vliegen naar Ibiza. je kunt hier klikken voor een overzicht van de beschikbare data en vluchten.

[update] Zojuist heeft Transavia aan ons bevestigd dat een aantal vluchten in november en wellicht ook in december zijn geschrapt. De klanten die reeds geboekt hadden zijn telefonisch geïnformeerd. Hiermee is de belofte om in de winter twee maal per week rechtstreeks op Ibiza te vliegen verbroken. Dit is nadat ook bekend werd dat de vluchten niet altijd 115 euro zouden kosten, maar soms wel eens 360 euro, natuurlijk geen goed nieuws voor wie in de winter Ibiza wil bezoeken.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *