Music is revolution

  • Home
  • Music is revolution

DJ Carl CoxPLAYA DEN BOSSA – Op 16 september 2014 stond de op één na laatste editie van Music is Revolution van Carl Cox in de Space op het programma. En een revolutie werd het zeker.

Nadat het in het begin van de avond wat traag op start kwam, bleek dat het zo rond de klok van 0:00 toch flink vol te lopen in de Space. Wij hadden ons gebruikelijke rondje gedaan en meteen was het ons al opgevallen dat het publiek, wat sowieso altijd dik in orde is op de avonden van Carl Cox, deze keer extra uitgelaten was. Of het kwam omdat er minder Engelsen waren, omdat de clubbers het einde van het seizoen voelen naderen, of omdat de line-up weer om te smullen was, wij weten het niet.

Carl CoxWat we wel weten is dat een rondgang door de club ons steeds naar de discotheek trok waar als eerste John Rundell op het programma stond. De technisch zeer begaafde dj pompte een lange minimal set uit het Function One geluidssysteem, tot grote tevredenheid van de aanwezigen. Het einde van zijn set was iets meer up tempo, waardoor het publiek vast een beetje gewend was aan de wisseling achter de booth. Ben Sims draaide een soort happy techno en had in onze ogen een perfecte platenkeus en wist het publiek voor te bereiden op de mainact van de avond, zonder zichzelf daarbij weg te cijferen.

Hij kreeg van de grandmaster Carl meer dan een half uur extra en dat had hij meer dan verdiend. Als er eerdaags ergens een evenement is waar Ben Sims de hoofdact is dan zijn wij de eersten die er bij zijn. Zijn optreden in de Space heeft een diepe indruk achtergelaten, en niet alleen bij ons.

Nadat het publiek hem met een oorverdovend applaus had bedankt voor zijn set, kwam de tune van de Revolution uit de speakers, gevolgd door het bekende Mc moment van de goedlachse technokoning Carl Cox. Honderden mobieltjes legden de start van zijn set vast op film en de eerste plaat die kwam (titel iemand?) was een plaat waarbij je de explosie van licht, geluid en het publiek het beste als een club orgasme kunt omschrijven. Carl flikte het hem weer: hij liet een diepe indruk na op het aanwezige publiek.

Volgende week is de closing van Music is Revolution in de Space, dus je kunt er nog één keer bij zijn. Als je niet in de lange rij voor de deur wilt wachten voor je naar binnen kunt, dan koop je alvast etickets in onze ticketshop uiteraard.

DJ Sneak at terrace

Revolution

Carl Cox laser

Photos by Nel/G Photography – nelgphotography.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *