Mogelijk 12.000 passagiers getroffen door staking

  • Home
  • Mogelijk 12.000 passagiers getroffen door staking

[s2If !current_user_can(access_s2member_level1)]klm-toestelSCHIPHOL – Door de aankomende staking van grondpersoneel op Schiphol komen er mogelijk 12.000 passagiers in de problemen met hun vlucht. Vanmiddag probeert KLM de staking tegen te houden in een kort geding.

[/s2If]
[s2If !is_user_logged_in()]
Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Schiphol Group staat achter het kort geding dat KLM heeft aangespannen om een werkonderbreking van het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij te voorkomen. Schiphol meldt woensdag dat het bedrijf van mening is dat de reiziger en de luchthaven “disproportionele schade en overlast” zullen ondervinden van de acties. Ook zou de veiligheid van de reiziger in het geding zijn. “Schiphol wacht de uitspraak van de rechter af, maar bereidt zich wel operationeel voor op eventuele acties”, meldt een woordvoerder. De zaak dient woensdagmiddag om 13.30 bij de rechtbank in Haarlem.

Actievoerende grondmedewerkers van KLM willen woensdagavond anderhalf uur lang geen passagiersvliegtuigen afhandelen op Schiphol. Van 19.30 uur tot 21.00 uur wordt er dan geen bagage ingeladen of uitgeladen.

Ook worden er dan geen vliegtuigen naar de startbaan geduwd, kondigde vakbond FNV eerder aan. De werkonderbreking treft volgens FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha waarschijnlijk tientallen vluchten, die hierdoor vertraging kunnen ondervinden.

Of er bij de mogelijk vertraagde vluchten ook vluchten zijn naar Ibiza is nu nog niet bekend.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *