Moeder en dochter ontsnappen aan brand

  • Home
  • Moeder en dochter ontsnappen aan brand

brandweer-in-actieEen 43-jarige vrouw en haar dochter van vijf werden gisteren behandeld voor het inademen van rook nadat zij waren ontsnapt uit een brandend huis. De brand was ontstaan in de kamer van het meisje.

De moeder had kort voor de aanvang van de brand een kachel aangezet bij het meisje, die waarschijnlijk kortsluiting veroorzaakt heeft. Nadat de brandweer en ambulances ter plaatse waren gekomen rond 8.20 konden beiden ter behandeling worden meegenomen. Ze zullen tenminste 24 uur ter observatie opgenomen worden in Can Misses.

De brandweer heeft het vuur, wat de kamer van het meisje op de derde verdieping van het huis volledig verwoestte, geblust. Ook de aangrenzende badkamer en de verdieping erboven liepen hierbij rook- en waterschade op.

De slangen van de brandweer waren amper opgerold of ze konden alweer gebruikt worden bij een autobrand in Sa Carocca om 13.10 en niet veel later kwam de melding van brand nummer drie. Bij de laatste werd er brand gemeld in een luxe herenhuis op het platteland bij San Joan. Het huis, Can Baptista, beslaat een ruimte van meer dan 100 vierkante meter en kent een groot aantal slaap- en badkamers. Het vuur was ontstaan in het airconditioning systeem waardoor er een enorme rookontwikkeling ontstond. Er waren slechts twee mannen aanwezig en geen van beiden raakten gewond bij de brand. De brandweer had e.e.a. snel onder controle en de schade was gering. Het huis diende wel uitvoerig gelucht te gaan worden.

Brand in huis
Het huis waarin de moeder en dochter rook in ademden (foto: diarioibiza.es)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *