Mobiele radar tegen drugssmokkel

  • Home
  • Mobiele radar tegen drugssmokkel

mobiele-radarIBIZA – Het Commando team van de Guardia Civil Balears Eivissa heeft een mobiele radar ingezet in de strijd tegen drugssmokkel.

Het Integrated External Surveillance System (SIVE) is ingezet om de scheepvaart in de gaten te houden. De apparatuur wordt normaal langs de Spaanse kust ingezet om de komst van immigranten zonder papieren te controleren, maar in dit geval wordt de radar op Ibiza ingezet voor de mogelijke komst van boten van drugshandelaren.

In feite is er slechts één keer een boot met illegale migranten aangekomen op Ibiza, dus daarvoor heeft de SIVE geen enkel nut. Maar Ibiza is een gewilde landingsplaats voor boten die drugs smokkelen naar het eiland. Het is de bedoeling dat deze mobiele radar SIVE, die gisteren gestationeerd was op de kliffen van Cap Martinet, een paar maanden op het eiland blijft.

Dit type radar detecteert schepen van tien meter lengte al op een afstand van 30 mijl bij het naderen van de kust. Het heeft een dag en nacht visie en identificeert het type schip en het aantal personen aan boord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *