Minder werkloosheid op de Pitiuses

  • Home
  • Minder werkloosheid op de Pitiuses

Vergeleken met september was er een stijging voor wat betreft het aantal werklozen in oktober. 2545 mensen meer om precies te zijn.werkloos

Ibiza en Formentera noteerden in de maand oktober 10.153 werklozen. Dit betekent dat als we kijken naar het aantal werklozen in oktober vorig jaar, dat er een daling is van 502 personen die werk zoeken. Dit maakte het Spaanse  ministerie van Economie en Competitivitat bekend.

Voor de eilanden, wordt opgemerkt dat er in Ibiza 9.695 werklozen zijn, 33,2 procent meer dan vorige maand (2.414 meer werklozen) en 4,7 procent minder dan een jaar geleden (476 minder mensen). Per sector, is het opmerkelijk dat, afgezien van de bouw, waar er minder dan 7,4% werkloosheid was dan een maand geleden, in andere gebieden het aantal werklozen toeneemt. De landbouw is daarvan een voorbeeld, daar kwamen 12 mensen zonder baan te zitten. In de industrie noteerde de overheid 20 werklozen meer dan vorige maand en in de dienstverlening werd een stijging van 50 procent genoteerd ten opzichte van september.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *