Minder slangen op Ibiza

  • Home
  • Minder slangen op Ibiza

Dit jaar zijn er op Ibiza en Formentera een aanzienlijk stuk minder slangen gevangen dan vorig jaar. Op Ibiza zijn er dit jaar 35% minder slangen gevangen en Formentera is zelfs een daling van 40% minder slangen. Het totaal aantal gevangen slangen is nu 692. Het gaat daarbij dan alleen om de slangen die door middel van de speciale vallen die gecontroleerd worden door de autoriteiten zijn gevangen.

 

 

De laatste jaren hebben Ibiza en Formentera te maken met een plaag van in het wild levende slangen. Het gaat niet om giftige slangen maar wel om steeds meer slangen die op de twee “pitiusas” eilanden voorkomen. Tot nu toe hebben de autoriteiten en specialisten dit jaar 362 slangen gevangen op Ibiza en 330 slangen op Formentera.

 

Minder

Gedurende heel 2017 werden er op Ibiza en Formentera bijna 2.000 slangen gevangen en stond dat aantal op hetzelfde moment dat de cijfers nu bekend worden gemaakt veel hoger. Volgens de specialisten is er een daling van slangen op de eiland omdat het pas later warm is geworden. Daarnaast speelt mee dat de afgelopen jaren er via de officiële vallen meer dan 3.000 slangen werden gevangen en het aantal slangen dus afneemt.

 

Niet zelf vangen

Het wordt aangeraden om de slangem niet zelf te benaderen, of zelf proberen de slangen te vangen, aangezien ze dan kunnen aanvallen. Mocht je gebeten worden, maak je dan niet ongerust want de slangen op Formentera en Ibiza zijn niet giftig. De wond dient wel gewassen en schoongemaakt te worden om daarna te desinfecteren. Als je een slang gezien hebt dien je 112 te bellen die dan specialisten en vrijwilligers naar je toe sturen om de slang te vangen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *