Minder last minutes

  • Home
  • Minder last minutes

last-minute-naar-de-regenIBIZA – De voorzitter van de Vereniging van Hotels op Ibiza en Formentera (FEHIF), Juanjo Riera, zegt dat de branche merkt dat er minder last minute boekingen zijn ten gevolge van het slechte weer en de zware regens die zich hebben voorgedaan in de afgelopen dagen.

Riera: “Ik heb geen zorg over de reserveringen die reeds zijn gedaan, omdat deze zijn mensen hun vakantie al hebben betaald. Ik maak me zorgen over de mensen die nog moeten boeken voor een verblijf in d emaand september, want als het slecht weer is dan valt de keuze al snel op een andere locatie”.

Echter, de voorzitter van de hoteliers verklaart dat deze maand al veel reserveringen binnen zijn. De toeristen weten dat het in september bijna altijd goed weer is. Van annuleringen is volgens Riera geen sprake omdat het even slecht weer is geweest.

De statistieken tonen aan dat vorig jaar 84,78% op Ibiza en 87,69% op Formentera van de hotelbedden bezet was in september 2013. In 2014 verbeterde Ibiza dit percentage naar 88,27% en Formentera steeg een heel klein beetje naar 87,78%.

Dit jaar is de situatie zeer vergelijkbaar met die van vorig jaar, maar alles hangt af van goed weer of niet. Volgens Riera is de voorspelling dat de hotels de 88% zullen gaan halen op de twee eilanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *