Minder Britten naar Ibiza?

  • Home
  • Minder Britten naar Ibiza?

Voor iedereen die niet zo fan is van het oh so charming Engelse volk op Ibiza, dan hebben wij misschien goed nieuws. Het lijkt er namelijk op dat het aantal Ibiza vakantie boekingen in het Verenigd Koninkrijk minder is dan vorig jaar.

De verkoop van de populaire Britse toeristen pakketten, zoals de allinclusive, is in de maand januari 3% minder dan in januari 2017, dat blijkt uit een nieuw onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk. In elk verkocht pakket kunnen reserveringen gemaakt worden voor een of meer personen. Bij de pakketten hoort meestal vliegtickets, eventuele transfers van de luchthaven, en hotel accommodatie.

Het lijkt erop dat Ibiza dit jaar concurrentie heeft van andere vakantie bestemmingen zoals Griekenland, Turkije en Cyprus. Deze gebieden worden steeds populairder onder de Britten en kan zeker toeristen van Ibiza weg lokken.

Maar de voorzitter van de hotel Federatie van Ibiza en Formentera, Juanjo Riera, waarschuwt dat er veel klanten op Ibiza` aankomen zonder het kopen van zo’n toeristen pakket. Dit houdt in dat het gemeten percentage, alleen een reflectie is van de Britse Ibiza gangers die een toeristenpakket kopen, en dus niet het gehele aantal Britse toeristen die aanstaande zomer naar het eiland zullen komen.

Volgens het rapport gaan er dit jaar ook minder Britten naar Malorca (daling van 4%) en Menorca (daling van 2%).

Ook blijkt uit het rapport dat Grienkenland steeds weer populairder wordt, en komt op de tweede plaats van de favoriete vakantiebestemmingen onder de britten. Met name het party eiland Mykonos zet Griekenland weer opnieuw op de kaart.

Kortom, het lijkt erop dat Ibiza dit jaar daalt in populariteit onder de Britse vakantiegangers. Maar of er dit jaar ook echt daadwerkelijk minder Britten op het eiland zullen zijn, dat is nog even afwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *