Miljoen passagiers luchthaven

  • Home
  • Miljoen passagiers luchthaven

ibiza-luchthavenIBIZA – De luchthaven van Ibiza heeft in de maand juni het hoogste aantal reizigers verwerkt sinds het bestaan. Er werden een miljoen passagiers verwerkt in het luchthavengebouw.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de luchthaven van Ibiza meer dan een miljoen passagiers verwerkt in de maand juni. Het exacte aantal bleek 1.067.182, zo meldde de beheerder AENA gisteren in een persbericht. En vorig jaar werden er al records geboekt, maar dit jaar is het wel zeer bijzonder te noemen want de luchthavencijfers voor de maand juni alleen al stegen met 15,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de maand mei was al een recordmaand met 750.000 reizigers die het luchthavengebouw passeerden.

Zo is het totale aantal passagiers dat het eiland gepasseerd is via de luchthaven in de eerste zes maanden van 2016 vastgesteld op 2.629.533, wat neerkomt op een stijging van 17% ten opzichte van de aantallen in de dezelfde maand vorig jaar.

Het internationale verkeer groeide in deze maand met 20%, voornamelijk door de toename van het aantal mensen uit het Verenigd Koninkrijk (15% meer dan vorig jaar), en Italië, met een stijging van 30%. De binnenlandse markt is ook toegenomen en blijft daarmee de lijst aanvoeren van het toeristische verkeer met als bestemming Ibiza.

Passagiers op de luchthaven van Ibiza in de maand juni
Passagiers op de luchthaven van Ibiza in de maand juni

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *