Mijn ego en ik

  • Home
  • Mijn ego en ik

mijn-ego-en-ikSANTA GERTRUDIS – Op zaterdag 30 mei aanstaande presenteert de gedeeltelijk op Ibiza en gedeeltelijk in Amsterdam wonende Sabine Wassenberg in Santa Gertrudis bij Libro Azul haar boek Mijn ego en ik.

Sabine Wassenberg heeft filosofie gestudeerd en is werkzaam als kinderfilosofe en EMDR-therapeut. MIJN EGO EN IK is haar debuut. De jonge filosofe bijt zich vast in vragen als Wat is een ik? Wat is bewustzijn? Wat is leegte? Ze probeert antwoorden te vinden in India, Europa en Amerika en creëert zo haar eigen versie van ETEN, BIDDEN, BEMINNEN. Ze woont afwisselend in Amsterdam en op Ibiza.

Wat is een ik? Wat is een ego? Wat is bewustzijn? Het zijn vragen die Sabine Wassenberg al haar hele leven bezighouden. Ze gaat filosofie studeren en zet daarna een bedrijf op als kinderfilosofe. Maar de vragen die ze al haar hele leven heeft, blijven.

Om een mogelijk antwoord te vinden op deze levensvragen gaat ze op reis. Tijdens haar reizen ontmoet ze drie wetenschappers die de kunst van meditatie wetenschappelijk onderzoeken: een psychiater in India, een wiskundige in Nederland en een neuroloog in Amerika. Sabine hangt aan hun lippen. Op nieuwsgierige, nuchtere wijze vlecht ze de denkbeelden van de drie wetenschappers aaneen. Het verschil tussen ‘ego’ en ‘ik’ wordt Sabine steeds duidelijker, maar ze ontdekt ook dat ze zelf de diepte in moet. In een tiendaagse retraite ervaart ze de stilte en komt ze de leegte tegen.

‘Als je eenmaal op het Pad zit, kom je er niet meer af’, wordt weleens beweerd. Sabines zelfontwikkelingstocht is exemplarisch voor velen, jong en oud en in oost en west, die zich ook gegrepen voelen door bepaalde diepe vragen. Mijn ego en ik pretendeert niet alle antwoorden voor jou te hebben, maar zet je misschien wel aan het denken. Begon het daar niet allemaal mee?

Het boek is nu al te bestellen:
Koop bij bol.com

 

mijn-ego-en-ik-cover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *