Metroverbinding luchthaven met stad in Barcelona

  • Home
  • Metroverbinding luchthaven met stad in Barcelona

metro-barcelonaBARCELONA – De luchthaven van Barcelona, El Prat, krijgt in de eerste helft 2016 een metroverbinding met de stad. Tot nog toe waren passagiers op de bus of een taxi aangewezen.

De nieuwe lijnen, L9 en L10, zouden eigenlijk al in 2008 gerealiseerd worden, maar dit werd uitgesteld door tegenslagen en de economische crisis in Spanje. In totaal zullen de twee nieuwe metrolijnen 48 kilometer lang zijn, waarvan 32 kilometer klaar is vanaf 2016. De overige 16 kilometer zullen snel volgen, zo weet Europress te melden.
Het nieuwe gedeelte van de L9 lijn tussen de universiteit van Barcelona en het El Prat vliegveld is 20 kilomter lang en wordt het grootste netwerk in Barcelona en tevens het langste traject met onbemande metrowagens in Europa. De geschatte reistijd van de luchthaven naar de universiteit is 30 minuten.

Er is een flink bedrag gemoeid met het project, alleen al voor de metrolijnen naar de luchthaven betaalt de overheid 3 miljard euro. In totaal kost het netwerk waaraan sinds 2002 wordt gewerkt, 16 miljard euro.

Reizigers die in de wintermaanden niet rechtstreeks vanaf Ibiza naar Nederland vliegen, maar overstappen op El Prat zullen blij zijn met deze ontwikkeling. Ze kunnen dan op een snelle en comfortabele manier even naar de stad, in plaats van hun wachturen door te hoeven brengen op de luchthaven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *