Mensenhaai op het strand van Mallorca zorgt voor veel paniek

  • Home
  • Mensenhaai op het strand van Mallorca zorgt voor veel paniek

PALMA – Zwemmers in zee en strandgangers raakten donderdagmiddag even in paniek toen een haai hun stranddag kwam verpesten. Dit gebeurde rond 15.00 uur bij de Playa de Cala Domingos Petit in Manacor. Nietsvermoedende zwemmers werden door strandwachten uit de zee gehaald omdat de haai heel dicht bij het strand kwam en zich wild gedroeg.  

Volgens de Spaanse media gaat het om een haai met een lengte tussen de twee en drie meter. Het betreft een groot exemplaar van de grote blauwe haai ofwel tiburon tintorera die veel voorkomt in de Middellandse Zee. Uiteindelijk was het een gedesoriënteerde haai die probeerde het strand op te zwemmen, die voor veel paniek zorgde op het strand. 

Op de rotsen en het strand zelf stonden honderden nieuwsgierigen toeristen  opnames te maken en te kijken naar de haai, iets wat je gelukkig niet elke dag ziet op de stranden van de Balearen. De strandwachten moesten met strandbedden, waterfietsen en afzetlint ervoor zorgen dat de mensen niet te dicht bij de haai in de buurt kwamen op het strand.

Uiteindelijk werd de haai later op de dag levenloos door medewerkers van het Aquarium van Palma uit zee gehaald en raakte er niemand gewond. De aanwezige toeristen hebben er daarentegen wel een spannend vakantieverhaal bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *