Mei blijkt recordmaand voor luchthaven

  • Home
  • Mei blijkt recordmaand voor luchthaven

luchthaven-drukIBIZA LUCHTHAVEN – Voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de luchthaven Ibiza zijn er meer dan 600.000 passagiers gepasseerd in de maand mei. De luchthaven scoort record op record.

Een goed begin van de zomer en een flinke economische boost voor de toeristensector op de eilanden Ibiza en Formentera. Precies 601.426 passagiers verwerkte de luchthaven in mei 2014 en dat is een stijging van 10,4 procent ten opzichte van het aantal in mei 2013. De stijging is voornamelijk te danken aan het aantal reizigers wat van buiten Spanje naar de eilanden kwam, dit steeg met 14 procent.

De verplaatsingen naar Ibiza vanaf binnenlandse luchthavens steeg ook ten opzichte van mei vorig jaar, hoewel in mindere mate. Toch werd ook hier 3,4 procent meer genoteerd dan vorig jaar, met een totaal van 183.245 passagiers.

De grootste stijgers afkomstig uit andere landen zijn achtereenvolgens  Zwitserland (29%), Nederland (24%) en België en Frankrijk (beide locaties met 22%). Het aantal aangekomen Britten steeg met 13% en ook de Duitsers lieten een plus noteren met 12%. Dit beeld is iets vertekend, omdat voornamelijk de passagiers uit Nederland in het verleden veel vanuit Duitsland naar Ibiza kwamen. Momenteel zijn er veel rechtstreekse vluchten vanuit Nederland waardoor het aantal geteld passagiers niet geheel klopt. De tellers kijken uitsluitend naar de afkomst van de vliegtuigen en niet naar de nationaliteit van de passagiers aan boord.

Wat betreft binnenlandse vluchten, de komst van de passagiers van Alicante (70%), Mahon en Sevilla (30% in beide gevallen) verhoogde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *