Meer Spaanse toeristen

  • Home
  • Meer Spaanse toeristen

toeristen-geldPITIUSES – De eilanden Ibiza en Formentera hebben weer meer Spaanse toeristen mogen ontvangen. Gedurende de crisis daalde dit aantal flink, maar nu is er weer een stijging van het aantal toeristen uit eigen land wat de eilanden bezoekt.

Het herstel blijkt stevig want het aantal mensen van het vaste land wat de twee eilanden bezocht liep op van 219.666 naar 260.891. Een stijging van 19 procent. De cijfers zijn bekend tot en met juni, dus wellicht is de uitkomst aan het einde van het seizoen nog wel hoger.

Toch zijn het de buitenlanders die de lijsten aanvoeren want 72 procent van de toeristen die de eilanden bezochten tot juni dit jaar blijkt afkomstig van een land buiten Spanje. Dit aantal groeide echter met 10 procent.

De 260.891 Spanjaarden die in de eerste helft van het jaar Ibiza en Formentera bezochten gaven in totaal € 168.400.000.-  ten opzichte van € 138.500.000.- in de eerste helft van vorig jaar. Wie snel rekent ziet dat dat 29,8 miljoen meer is dan vorig jaar het geval was. Iedere Spanjaard die op vakantie komt op Ibiza of Formentera geeft dus gemiddeld 648 euro uit. Dit bedrag is exclusief de accommodatie en vlucht of boottocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *