15 C
Ibiza Town

Nog meer naar 21% IVA

Moet lezen

Ses Salinas

Ibiza in de groei

Unesco en Ibiza

Verandering van weer

iva-verhogingenDe regering heeft nog maar pas bekend gemaakt dat de IVA per 1 september verhoogd zal gaan worden, of de volgende maatregel om de crisis te bestrijden is al aangekondigd want er zijn ook diverse diensten en producten die van belastinggroep zullen veranderen. Voor deze producten en diensten betekent dit dat ze in één klap 13% duurder zullen gaan worden, want het tarief gaat van 8% naar 21%.

De minister van Belastingen, Cristobal Montoro, maakte vrijdag 13 juli bekend dat nog slechts de producten en diensten die met het toerisme, transport en horeca en producten die met voedsel te maken hebben op de gereduceerde belastingen blijven van 10% op 1 september, een stijging van 2% ten opzichte van de 8%.

Dit betekent dat entreebewijzen voor sportevenementen, bioscopen, theater en musea net zoals pretparken, dierentuinen, bibliotheken en aanverwante entreebewijzen maar liefst 13% duurder zullen gaan worden. Ook de producten die met de optiek, dus brillen en contactlenzen, te maken hebben zullen gaan stijgen.
In de dienstensector zullen schoonmaak diensten, kappers en begrafenisondernemingen ook 21% aan BTW moeten gaan rekenen vanaf 1 september. De schoonmaak- en afvalophaal diensten in openbare tuinen en op straat zullen tevens duurder gaan worden.

Er staat de Spaanse burger nog heel veel te wachten, de bovenstaande maatregelen zijn slechts het begin van een pakket maatregelen om Spanje van de ondergang te redden. De opstand tegen de maatregelen, die volgens de Spanjaarden allemaal oorzaak zijn van de banken, wordt steeds groter. Er staan de komende periode veel stakingen en openbare protesten gepland.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!