Meer jachten in september

  • Home
  • Meer jachten in september

jachten-ibizaIBIZA – De jachthavens van Ibiza stad zien een werkgelegenheidsgroei in september. Deze toename is een welkome groei op de wat trage start van het seizoen.

Tot en met augustus leek het er op dat de bezetting van de jachthaven identiek zou zijn aan die van 2014. Toch waren het zelfs een aantal mega jachten die er voor kozen om langer in de haven te blijven door ook in september te blijven liggen.

Marina Ibiza, de jachthaven die 379 ligplaatsen heeft, kende een bezetting van 100% in de maanden juli en augustus. De directeur, Daniel Marí, wijst ook op een groei van tien procent in juni en september, waardoor de totale seizoen  “een beetje beter” is dan vorig jaar. “We wilden de bezetting in het voor- en naseizoen verhogen en dat is gelukt”, zegt Mari, die ook wijst op een toename van de grote schepen.  “We hebben alsmaar meer schepen van een lengte van meer dan 40 meter”.  De vlag waaronder deze schepen varen zijn voornamelijk de Britse eilanden en landen zoals Malta, Rusland, Saoedi-Arabië, Duitsland en Italië.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *