Man veroordeeld voor oplichting

  • Home
  • Man veroordeeld voor oplichting

Ibiza – Een man uit Spanje is veroordeeld voor oplichting. Hij heeft 23 auto’s verpacht die bestemd waren voor autoverhuur ter waarde van € 255.221.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Zo verklaarde hij aan de Strafrechter in Ibiza, Clara Ramirez de Arellano. Hij wordt aangeklaagd voor fraude en een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een voorwaardelijk, en een boete van € 60.000 aan het bedrijf dat de auto’s kocht.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze rechtszaak werd gehouden met alle drie de partijen. Dat wil zeggen de verdachte, zijn advocaat MMSA, en de vertegenwoordiger van het bedrijf. Echter is er een akkoord bereikt conform de wet, en heeft de rechter de zaak gesloten.

De vertegenwoordiger van het bedrijf werd opgeroepen om te getuigen tijdens de hoorzitting, maar uiteindelijk was het niet nodig, omdat de verdachte schuld bekende op de hem ten laste gelegde feiten.

De advocaat M.M.S.A. verzocht de rechter om schorsing van de gevangenisstraf van één jaar, omdat de veroordeelde geen strafblad heeft. De rechter heeft hiermee ingestemd en de straf geschorst voor een periode van twee jaar, op voorwaarde dat, de verweerder geen soortgelijke oplichting misdaad begaat en het voldoet aan de € 60.000 euro opgelegde boete in compensatie aan de onderneming waarmee hij de overeenkomst had ondertekend om voertuigen aan te schaffen.

In eerste instantie, heeft het openbaar ministerie ook een straf geëist voor het vermeende plegen van andere misdaden zoals het achterhouden van bedrijfsactiva en de vervalsing van handelsdocumenten. Maar in de rechtszaal is hij alleen veroordeeld op grond van de aanklacht, het plegen van fraude.

Beide beschuldigingen, publiek en privaat, gevraagd in zijn geschriften is het opleggen van twee en een half jaar gevangenisstraf en een vergoeding van € 255.221, equivalente aan de hoeveelheid geld dat het hem heeft oplevert. Daar is uiteindelijk alleen de boete van 60.000 euro aan hem opgelegd als de verdachte voldoet aan de gemaakte afspraken.

[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *