Man vergeten in mortuarium

  • Home
  • Man vergeten in mortuarium

ziekenhuis ambulanceIBIZA – Hoe slordig kan je met een menselijk lichaam omgaan… In het mortuarium in het ziekenhuis Can Misses is een dode man compleet vergeten.

Een man overleed op woensdag 9 september op de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis Can Misses. En vanaf die dag tot maandag 14 september heeft het stoffelijk overschot in de koelruimte liggen. In die tijd heeft niemand geprobeerd om contact te krijgen met de familie of een begrafenisondernemer. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

De reden? Een menselijke fout: er was sprake van een wisseling van dienst van de medewerkers en die waren vergeten door te geven dat er nog contact gezocht moest worden met eventuele familie van de man. Toen het maandag bewakers opviel dat het lichaam nog steeds in de koelruimte lag gingen zij verder vragen en kwam de zaak boven water. Er werd een maatschappelijk werker ingezet om familie van de overledene te zoeken en die vonden met succes een broer van de man.

Naar wat nu blijkt is er geheel niet voldaan aan de protocollen die het ziekenhuis heeft opgesteld voor het geval er iemand komt te overlijden in het ziekenhuis.

Er wordt een onderzoek ingesteld en de resultaten van het onderzoek zullen worden gebruikt om een soortgelijke situatie in de toekomst te vermijden.

De familie van de overledene, waarmee hij geen contact meer had, nam de zaak rustig op. Zij wisten geeneens dat de man was opgenomen in het ziekenhuis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *