Man krijgt vijf jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van 2 kilo cocaïne naar Ibiza

  • Home
  • Man krijgt vijf jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van 2 kilo cocaïne naar Ibiza

Het Gerechtshof van Madrid heeft vandaag een man, die afgelopen september 2 kilo pure cocaïne probeerde mee te smokkelen naar Ibiza, veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De Braziliaanse man had de drugs meegenomen vanaf zijn land, en via een overstap in Madrid hoopte hij samen met de coke in Ibiza te belanden. Echter werd de man op het vliegveld van Madrid al aangehouden.

De veroordeelde probeerde zijn vonnis te verminderen door de reden van zijn drugssmokkel aan te geven. De 24-jarige man zonder strafblad legde de rechters uit dat hij de reis wilde maken om de noodzakelijke medische behandeling voor zijn zoon te betalen.

De 19 jarige moeder van zijn kind heeft zijn zoon een infectie overgebracht via een Candida schimmel. Het kind is hierdoor te vroeg geboren en heeft allerlei gezondheidsproblemen door de infectie, wat eiste dat de baby vier maanden op de Neonatale Intensive Care eenheid verbleef. De baby heeft dure antibioticummedicatie nodig die niet gedekt wordt door het openbare gezondheidsstelsel in Brazilië. Volgens de beschuldigde heeft hij daarom geprobeerd om met twee kilo pure cocaïne van zijn land naar Ibiza te reizen.

De Guardia Civil agenten vonden 2.058,89 gram pure cocaïne, wat ongeveer 105.000 euro zou opleveren. De drugs was verstopt in verschillende pakketten, verborgen in zijn koffer.

De rechter verwierp echter de verdediging van de achterliggende financiële behoeften, en “de jurisprudentie heeft herhaaldelijk verklaard dat de Spaanse staat het gebruik van de figuur van drugshandel niet rechtvaardigt, met name in het geval van stoffen die schadelijk zijn voor de volksgezondheid”.

Naast vijf jaar gevangenis hebben de rechters de man veroordeeld tot het betalen van een boete van 200.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *