Mallorca ook ongerust op olieboringen

  • Home
  • Mallorca ook ongerust op olieboringen

mallorca-zegt-neeMADRID – Spanningen in de Spaanse senaat, de Eerste Kamer van Spanje. Eerder bleek al dat het plan om naar olie te boren in de wateren tussen Valencia en de eilanden zorgde voor de nodige onrust op de Balearen.

Nu gaat het geschil echter uitdijen en ook op het vaste land zijn de partijen het oneens met elkaar. Er is een strijd losgebarsten tussen de minister van Industrie, José Manuel Soria en Francesc Antich, senator van de Balearen en ex-premier.

De socialistische Antich eiste dat Soria (PP) zijn goedkeuring voor oliewinning in de Middellandse Zee terug zou nemen en hiermee de wet ongedaan zou moeten maken. Volgens Soria was het echter de socialistische regering onder Antich die de goedkeuring juist verleend zou hebben. Antich, op zijn beurt, bracht hier tegenin dat juist de PP in de senaat tegen de olieboringen zou hebben gestemd, toen de socialisten nog in Spanje regeerden. Nu geven echter zij ook de toestemming. Antich zelf beweert hier altijd persoonlijk tegen de hebben gestemd; iets wat hij nu dan ook verwacht van de Partido Popular (PP).

Ook de bewoners van het grootste eiland van de Balearen, Mallorca, beginnen zich nu ernstige zorgen te maken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *