15 C
Ibiza Town

Maatregelen bij aanhoudende droogte

Moet lezen

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ses Salinas

Ibiza in de groei

vrachtwagen-drinkwaterIBIZA – De overheid van Ibiza heeft aangekondigd met waterbesparende maatregelen te komen als de droogte aanhoudt op het eiland, zo maakt Salvador Pedrosa bekend.

Pedrosa, directeur van de afdeling waterbeheer van het ministerie van Landbouw, Milieu en Landbouw, baseert zijn uitspraken op gedane metingen van het ministerie en de beschikbaarheid van reserves op de eilandenin de maand juli. Ibiza en Formentera kampen momenteel met de grootste droogte periode in de afgelopen 10 jaar. De beschikbare buffers beschikken over nog slechts 25 procent reserves. En gezien de geringe kans op enige neerslag in de komende periode komt de bodem in zicht.

Toch spreekt de directeur-generaal van Water Resources, Padrosa Salvador, nog niet over een alarmerende situatie op de Balearen. Het niveau van de reserves is laag volgens Salvador, maar er zit nog wat rek in.

Alle betrokken diensten houden nauwlettend de stand van het grondwater en de weersvoorspellingen in de gaten zodat er wanneer nodig bijtijds maatregelen genomen kunnen worden.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel

Verandering van weer

Unesco en Ibiza

Ibiza in de groei

Ses Salinas

Liefde op Ibiza!