Luchthaven breekt weer een record

  • Home
  • Luchthaven breekt weer een record

aenaEen totaal van 887.800 passagiers passeerden de deuren van de luchthaven van Ibiza in september. En dat is het zoveelste record op rij.

Het aantal is een stijging van drie procent ten opzichte van september 2012 en het hoogste aantal wat ooit geregistreerd werd voor de maand september.

De overgrote meerderheid van de passagiers is afkomstig van buitenlandse luchthavens, 620.300 om precies te zijn. Dit is een stijging van 6,9 procent ten opzichte van september 2012. Even doorgeteld heeft de luchthaven in de eerste negen maanden van het jaar al meer dan 5 miljoen passagiers afgehandeld: 5.090.700 stond er uiteindelijk op de teller, dat was 2,3 procent hoger dan in dezelfde periode in 2012. Zoals gebruikelijk was het grootste aantal van deze bezoekers afkomstig van Britse luchthavens, een toename van 7,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Ondanks deze toename van het aantal vluchten in de voorgaande maand 2,9 procent lager dan in september 2012: 49.115, maar een woordvoerder van de luchthaven vertelde ons dat dat kwam door het feit dat de gebruikte vliegtuigen momenteel meer passagiers tegelijk kunnen vervoeren dan eerdere jaren het geval was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *