Lezerspost: Ibiza ervaring, het andere Ibiza

  • Home
  • Lezerspost: Ibiza ervaring, het andere Ibiza

het-andere-ibizaOok onze lezers delen graag hun Ibiza ervaringen met jullie. Vandaag ontvingen wij van Conny haar ervaringen met Ibiza. De titel van deze bijdrage: het andere Ibiza

 

HET ANDERE IBIZA

Ja ook wij waren dit voorjaar en een stukje van de zomer op Ibiza. Omdat we voor 3 maanden (april, mei en juni) een huis hadden gehuurd besloten we met de eigen auto te gaan en zijn overgevaren van Barcelona naar Ibiza. Het gehuurde huis staat in San Rafel midden in de campo en dus aan hanengekraai en hondengeblaf geen gebrek.

De natuur is daar –net als trouwens op het hele eiland – overweldigend. We hebben de kersen, pruimen en de moerbeien bijna horen groeien. Van kale struiken en bomen in april tot weelderig groen begin juni. Zelfs het gras deed uitbundig zijn best met gele, paarse en rode bloemetjes. We hadden ook de zorg op ons genomen voor een haan met 5 kippen. Leuk hoor als je het hele jaar midden in de stad woont en je `s morgens je eigen eitjes kunt rapen (al werden ze iedere keer op een ander plekje verstopt). Zij die naar dit eiland komen voor de clubs en de feesten hebben hier hoogst waarschijnlijk geen belangstelling voor maar het is indrukwekkend wat er op Ibiza groeit en bloeit.

Omdat wij de “stap”leeftijd al lang hebben overschreden (Pacha, Space, Privilege en Amnesia hebben we dus alleen aan de buitenkant gezien) zijn we het eiland voornamelijk overdag gaan verkennen en dat verkennen bleek telkens weer een ontdekkingsreis. Op Ibiza zijn 56 calas en platjas (baaien en stranden) daarvan hebben we er 24 gezien en al hadden we natuurlijk voorkeuren voor bepaalde calas, ze zijn ieder op zich heel bijzonder.

Op de meesten kun je heerlijk eten en uiteraard drinken en wat ons opviel is de uitermate vriendelijke bediening(kan de horeca in Holland een voorbeeld aan nemen), hoe schoon ze waren en hoe rustig (voorseizoen). We moeten er wel bij vermelden, dat wij ons redelijk in het Spaans verstaanbaar kunnen maken en dat bleek toch wel zijn voordelen te hebben.

Uiteraard hebben we ook de nodige stadjes en dorpen bezocht en ook daar kwamen we steeds weer voor aangename verrassingen te staan en hebben we ons tegoed gedaan aan de heerlijke Spaanse gerechten. Zonder iemand tekort te willen doen, noemen we hier toch enkele restaurantjes die er voor ons gevoel uitspringen: “Roca y Mar”cala Benirras omdat je er heerlijk aan het strand kunt eten.”” Can Curune” in San Llorenc omdat je op een prachtig terras voor een redelijk prijsje een uitgebreid dagmenu kan nuttigen.” Es Canto” in Santa Gertrudis omdat je daar op het pleintje beslist een keer Montadidos moet hebben gegeten. “Destino” in San Jose omdat er tapas bij horen als je in Spanje bent.”Pago Pago”playa de’n Bossa Ibiza stad omdat ze daar overheerlijke canalones hebben. “Can Pilot”in San Rafel omdat ze daar het beste vlees van het eiland hebben. “The Giri Giri”in San Juan omdat je erop een schattig pleintje zit. En niet te vergeten “Atenea” op de prachtige boulevard van Santa Eulalia omdat het eten er gewoon voortreffelijk is.

En het weer zul je je afvragen. Wij hebben in die drie maanden 2 keer een bui gehad en die vielen in de nacht en verder zon, zon en nog eens zon! Al vonden we eind juni 39.9 graden wel iets TE.

Eindconclusie: een prachtig, groen en schoon eiland, waar wij nog lang niet zijn uitgekeken.

Conny

 

Heb jij net als Conny ook een Ibiza ervaring die je wilt delen met de lezers van Ibizavandaag? Neem dan even contact met ons via de mail: redactie @ Ibizavandaag.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *