Lente: meer vluchten luchthaven Ibiza

  • Home
  • Lente: meer vluchten luchthaven Ibiza

aeropuerto_eivissa_luchtIBIZA – Het aantal vliegverbindingen is het afgelopen weekend weer sterk toegenomen door de zomer die voor de deur staat. Vanaf de luchthaven is er verbinding met 46 bestemmingen.

Van deze 46 bestemmingen zijn er 12 met nationale luchthaven in Spanje, zo maakte AENA bekend via haar website. In de komende maanden zal dit aantal nog verder groeien, want vorig jaar had de luchthaven verbinding met 142 verschillende locatie (36 meer dan in 2012) en werd het jaar afgesloten met 5,7 miljoen passagiers (een stijging van 3 procent ten opzichte van het jaar er voor).

 

Momenteel is Ibiza verbonden met 12 Spaanse bestemmingen: Malaga, Madrid, Barcelona, ??Valencia, Menorca, Alicante, La Coruña en Sevilla en 34 internationale bestemmingen zoals Amsterdam, Bergamo, Brussel, Berlijn, Bern, Bologna, Genève en Londen (London City, Luton en Stansted). Aanzienlijke verbetering is nu de frequentie op Madrid, vier luchtvaartmaatschappijen (Vueling, Ryanair, Air Europa en Air Nostrum) vliegen nu op de hoofdstad van het land.
Terwijl Ibiza in april start met 46 vluchtbestemmingen is het opmerkelijk dat Palma 136 aansluitingen op het programma heeft deze lente (Luchthaven Sant Joan was deze winter verbonden met 55 steden) en Menorca momenteel slechts 15 locaties kent als bestemming waarvan negen internationale en zes nationale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *