Lange celstraffen voor xtc dealers

  • Home
  • Lange celstraffen voor xtc dealers

Braziliaanse xtc dealersDe rechtbank van Ibiza heeft twee xtc dealers veroordeeld tot een straf van negen en een half jaar cel voor de handel in xtc.IBIZA – De rechtbank van Ibiza heeft twee xtc dealers veroordeeld tot een straf van negen en een half jaar cel voor de handel in xtc. Het tweetal werd op 19 augustus 2013 aangehouden in Ibiza stad en zijn van Braziliaanse afkomst.

Op de Avinida de los Andenes gedroeg het tweetal zich verdacht ib een auto en toen de politie ze controleerde waren zet in het bezit van 12 xtc pillen. De politie besloot over te gaan tot huiszoeking bij Xavier Sergio Lessa en Roberta Rodrigues de Barros Campos. Daar werd een koffer gevonden met een dubbele bodem, waarin 6.700 xtc pillen en een zak met 500 gram MDMA poeder gevonden werd, samen met twee precisie weegschaaltjes.

Ook in de Volkswagen van het tweetal werden bij nader onderzoek nog 27 pillen en 242 gram van een niet verder geïdentificeerde stof gevonden. In de handtas van de vrouw zat ook nog een gram MDMA poeder en een zakje met tien xtc pillen. En in de auto lag ook nog een koffer waarin de politie een fles met 617 milliliter GHB en drie flessen wodka aantrof en een sporttas met daarin 13 gram mdma poeder.

De meervoudige kamer van het Provinciale hof legde naast de gevangenisstraf van negen en een half jaar ook een boete op van € 201.600.- voor elk van de verdachten.

Het tweetal werd veroordeeld voor de handel in drugs en kreeg daar zeven en een half jaar voor, daarnaast legde de rechtbank nog eens twee jaar celstraf op voor valsheid in geschrifte. Lessa toonde bij aanhouding een vals Grieks rijbewijs en Rodrigues een fotokopie van een Italiaans identiteitsbewijs. In hun werkelijke Braziliaanse paspoorten stond geen inreisstempel van het Schengengebied. Onduidelijk is hoe de twee toch op Ibiza zijn gekomen.

Een vriendin van het echtpaar werd vrijgesproken, zij zat een maand in voorarrest van 19 augustus-13 september vorig jaar. De rechtbank vond geen bewijs voor veroordeling van deze verdachte. In haar auto trof de politie € 560.- aan waarvan het vermoeden bestond dat dit geld verdiend was met de handel in verdovende middelen. De vrouw verklaarde echter dat dit geld was verdiend met de verkoop van kleding op het strand. De rechtbank achtte dat geloofwaardig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *