15.4 C
Ibiza Town

Kylie Minogue treedt op in Ushuaïa

Moet lezen

kyliePLAYA D’EN BOSSA – De Australische zangeres Kylie Minogue komt naar Ibiza. Op vrijdag 22 augustus treedt ze op in Ushuaia. Ook in 2012 was de Australische al eens te gast op Ibiza. Tien in verband met haar 25-jarig jubileum als zangeres.

Kylie Minogue is een dochter van een Australische vader en een moeder uit Wales. Minogues carrière wordt gekenmerkt door haar opkomst als kindsterretje in een soapserie. In grote lijnen is het begin van haar carrière te vergelijken met die van hedendaagse artiesten als Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake en Ricky Martin. Met meer dan 60 miljoen verkochte albums is Kylie Minogue een van de meest succesvolle artiesten van Australië.
Tijdens een liefdadigheidsbal in Melbourne zingt Minogue een nummer van Little Eva: “The Loco-Motion”. Ze krijgt vervolgens een platencontract aangeboden en het nummer wordt op single uitgebracht (onder de titel ‘Locomotion’). Ze staat er zeven weken mee op nummer 1 in Australië en het wordt de best verkochte single van het jaar. Dit succes ontgaat producerstrio Stock, Aitken en Waterman niet en zij nodigen Minogue uit om naar Londen te komen om een lied op te nemen.
Het verhaal wil dat de producers vergaten dat Minogue zou komen en dat zij het nummer I Should Be So Lucky in veertig minuten schreven terwijl Minogue op de gang zat te wachten. Het nummer betekende de internationale doorbraak van Minogue begin 1988. Het album Kylie en een aantal hits volgen (waaronder een opnieuw opgenomen versie van The Loco-Motion). Aan het eind van het jaar brengt ze het nummer Especially for you uit, een duet met Neighbours-collega Jason Donovan. In juni 2012 kwam The Best Of Kylie Minogue uit, een nieuwe greatest hits-album. Het album kwam uit in verband met haar 25-jarig jubileum als zangeres. Het album was ook verkrijgbaar met een dvd met vele videoclips van Minogue.

Op 26 oktober 2012 kwam haar ‘nieuwe’ cd The Abbey Road Sessions uit. Het zijn haar oudere nummers, maar dan opnieuw opgenomen in de bekende studio’s. De nummers brengen meer emotie met zich mee, en ze wordt begeleid door een orkest. Er wordt ook een nieuw nummer uitgebracht, Flower. Ze regisseerde de videoclip bij het nummer zelf.

kylie-minogue-tickets-banner

[tekst: Eddy Jansen, www.jansenmedia.nl]

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel