Kritiek op verhoging ecotaks

  • Home
  • Kritiek op verhoging ecotaks

hotel-marco-poloIBIZA – De federatie van hotels op Ibiza en Formentera heeft gemeld dat zij inzage hebben gehad in de ontwerpbegroting van de overheid van de autonome regio Balearen voor 2017. Daarin staat volgens de federatie een verhoging van de ecotaks op het programma. De overheid lijkt een melkkoe gevonden te hebben die bepaalde projecten moet gaan financieren.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Hotel Business Federatie van Eivissa en Formentera heeft gemeld dat in de ontwerpbegroting voor 2017 van de overheid van de Balearen een hogere ecotaks is voorzien.
De hoteliers hebben gezegd dat dit besluit lijnrecht tegenover de uitspraken van de wethouder van Financi├źn, Catalina Cladera, staan. Die zei onlangs nog tegen de pers dat de belastingen niet verhoogd zouden worden.

Volgens de federatie komt het moment dichterbij dat toeristen gaan kiezen voor een bestemming op het vaste land van Spanje waar de ecotaks niet van toepassing is. Het bestuur van de federatie wil in gesprek met de overheid om te horen of de plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Aan de ene kant doet de overheid er alles aan om de toeristen naar de eilanden te trekken, zoals de aanwezigheid op grote vakantiebeurzen in heel Europa, maar aan de andere kant schrikt het toeristen af door een ecotaks op te leggen en die elk jaar te verhogen. Een ongewenste situatie, aldus de federatie van hoteliers.
[/s2If]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *