Korte nieuwsberichten vanaf Ibiza

  • Home
  • Korte nieuwsberichten vanaf Ibiza

korte-nieuwsberichtenEen aantal korte nieuwsberichten vanaf Ibiza. Feiten die plaatsvonden in de afgelopen week op het eiland.

Een man die bekend stond als dakloze in Santa Eularia werd dood gevonden vorige week in een auto die geparkeerd stond naast het Tres Torres Hotel. Hij had, gezien het gebruik van het voertuig, deze plek enige tijd als onderkomen gebruikt. De man was een drugsverslaafde zonder enige vorm van inkomen en was naar wat later bleek een negenenveertig jaar oude Portugees. Er wordt verondersteld dat hij een natuurlijke dood is gestorven, maar de resultaten van de autopsie zullen uitwijzen of hij mogelijk toch slachtoffer van een misdrijf geweest is.

Twaalf mensen zijn vorige week voorgeleid aan de rechter omdat zij in de jaren tussen 2003 en 2007 misbruik maakten van fondsen die het Turisme Jove Consortium ter beschikking stelde. Er werden straffen geëist tussen de acht maanden en drie jaar tegen de heren die mogelijk 1 miljoen hebben verduisterd door gebruik te maken van valse facturen. 300.000 euro dient in ieder geval terug betaald te worden, zo oordeelde de rechter op de zitting.

Hoewel het openbaar vervoer op het eiland in handen is van vier exploitanten, is het Consell die hen controleert. Er gaan grote hoeveelheden subsidie om in de branche, maar toch zijn de partijen niet in staat om het exacte aantal mensen wat met de bus reist jaarlijks te bepalen. De enige bron van informatie is wat de Consell ontvangt van de ondernemers, Nu wordt de installatie overwogen van een systeem zoals dat wat gebruikt wordt in Menorca waarbij iedere passagier wordt geteld zodra er een kaartje geprint wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *