Kofferdief gepakt

  • Home
  • Kofferdief gepakt

juwelenkofferIBIZA – De politie arresteerde gisteren een 27 jarige man uit Ecuador die er van wordt verdacht een koffer met geld en juwelen op de luchthaven te hebben gestolen. De koffer is terecht.

De aanhouding van de verdachte was het resultaat van een gezamenlijk onderzoek van de Spaanse FIOD (ODAIFI) en de Guardia Civil Ibiza. Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een aangifte die werd gedaan door een Engelse inwoonster van het eiland. Die kwam net terug op Ibiza vanuit Londen toen zijn koffer op de luchthaven werd gestolen op de parkeerplaats. Criminelen richten zich steeds vaker op de parkeerplaats van de luchthaven om daar in een onbewaakt moment koffers te stelen als de passagiers deze staan in te laden in hun auto.

De vrouw droeg in haar bagage € 2000.-, £ 500.- en juwelen ten waarde van tenminste € 5.000.- waard. In het onderzoek kon al snel het voertuig van de verdachte geïdentificeerd worden. Hierdoor kon de recherche een bezoek brengen aan het huis waar de man uit Ecuador woonde. Hij werd meegenomen voor verhoor en terwijl de man in de verhoor cel verbleef werd zijn woning doorzocht en werd de koffer onaangetast met de complete inhoud aangetroffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *